Santacore.nl
inge scheepens santa core

Over Inge

Inge Scheepens santa core

Over Inge Scheepens

Werkend in de zorg als gedragswetenschapper, kwam ik er achter dat ik me niet thuis voelde bij de manier waarop op dat moment gewerkt werd; een theoretische zakelijke benadering met een grote afstand tot de cliënt. Ik zag dat er sprake was van symptoombestrijding, “praten over” en zoveel protocollen dat je door de bomen het bos niet meer zag. Het bleek dat er veel zorgprofessionals dezelfde ervaringen hadden als ik. Ik heb nagedacht over hoe je dit zou kunnen veranderen. Mijn bevindingen heb ik toen uitgesproken op een congres, waarna ik een staande ovatie van RvB kreeg. Daarna ging het snel. Ik mocht verschillende presentaties en masterclasses geven. Ook werd er een functie gecreëerd waar ik deze materie concreet kon gaan vormgeven. Later volgden er vragen uit andere instellingen. Ik heb er toen voor gekozen om verder te gaan met mijn eigen bedrijf.

Met Santa Core heb ik bij verschillende onderwijs- en zorginstellingen managers, teamleiders, gedragswetenschappers opgeleid en heb ik intussen honderden begeleiders getraind in het neerzetten van een goede Holding Space. (de pedagogische basishouding om tot een goed contact en effectieve behandeling te kunnen komen). Het geeft veel voldoening om aan zo’n betekenisvolle missie te mogen werken, om via zorgprofessinals meer bewustwording te krijgen in de zorg.

Wat je verder nog over mij moet weten:
Ik ben positief ingesteld, vrolijk, sterk invoelend, eerlijk en doelgericht. Ik ben gericht op authentiek contact en probeer daardoor zo snel mogelijk naar de kern van een probleem te gaan. Ik zal benoemen, wat benoemt dient te worden ook al is dat soms niet fijn om te horen. Dit zal ik altijd in een veilige omgeving doen, zodat er mogelijkheid tot heling is. Mijn klanten noemen me: inspirerend, makkelijk in contact, daadkrachtig en betrouwbaar. 

Mijn visie op zorg

De prioriteit die jij als zorgprofessional moet hebben is je goed voelen, dan hebben cliënten en collega’s het meeste aan je. Een zorgprofessional die met vreugde, oprechtheid en met aanwezigheid werkt is een inspiratie en vormt een veilige betrouwbare omgeving voor de cliënt (Holding Space). Hoe meer vertrouwen er tussen beiden is hoe meer de cliënt zijn overlevingsmechanismen (bijv. agressie of zich sterk terugtrekken) kan loslaten en tot zijn ware “IK” kan komen. De onderliggende oorzaken voor het probleemgedrag worden dan zichtbaar. Wanneer iemand zich dan echt gehoord en gezien voelt, kan er heling en groei plaatsvinden en problemen kunnen worden opgelost. De cliënt kan zijn dromen gaan vormgeven, zodat het leven ontstaat waar hij zo naar verlangt.

Missie

Het hart brengen in de zorg. De zorgprofessional dichterbij zichzelf laten komen, zodat er ontspanning, plezier, een goede werkflow ontstaat en er naast theorethische kennis, gebruik kan worden gemaakt van intuïtie. Dit maakt dat er vanuit de KERN gewerkt kan worden en er een warme mensgerichte sfeer ontstaat.

inge scheepens santa core