Santacore.nl
aanbod santa core

Aanbod

In de teamtraining zal de focus liggen op jou en het contact tussen jou en de cliënt. Jij bent als het ware het instrument waarmee in de zorg wordt gewerkt. Wanneer het goed gaat met jou zal dit ook een positief effect hebben op de kwaliteit van de zorg. Alles wat jij zegt, voelt, denkt en doet heeft invloed op de ander.

Het is dus belangrijk dat jij in balans bent, zodat jij energie genoeg hebt om je volledige aandacht aan de ander te kunnen geven. Een liefdevolle en stabiele zorgprofessional is nodig om tot een goede en gelijkwaardige relatie met de cliënt te kunnen komen (holding space). Deze relatie vormt namelijk de stevige basis voor het begeleiden en/of behandelen van die cliënt.

Een gelijkwaardige relatie vraagt om balans en wederkerigheid: geven en ontvangen. Naast het geven is het dus ook noodzakelijk voor de zorgprofessional om te gaan leren ontvangen. Hierbij kan Santa Core helpen.
Wanneer bij jou het ontvangen en het geven in balans komt, ontstaat er een positieve opwaartse spiraal.

Er ontstaat meer werkplezier, leer je beter afstemmen en ook daadkrachtiger optreden. Cliënten zullen zich gezien voelen, omdat jij geleerd hebt jezelf ook te zien.
Jij leeft het gezonde gedrag als het ware voort.
De Groei- en herstelprocessen bij cliënten gaan sneller en er zal meer rust komen.

teamtraining santa core

TEAMTRAINING

Speciaal voor alle zorgteams, die (nog) meer mensgericht willen werken.
Een ontspannen en leerzame dag waarbij de aandacht zal liggen op de relatie medeweker – cliënt.
Aan de hand van het concept Holding Space zullen theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen afgewisseld worden.


coaching santa core


COACHING 1 OP 1

Als zorgprofessional is het van belang dat je lekker in je vel zit en voldoende kracht en energie hebt om aan de cliënt te kunnen geven. Echter kunnen er onverwerkte gebeurtenissen uit je eigen verleden of uit het huidige werk maken dat je vastloopt (blokkades) en je alle energie nodig hebt voor jezelf. In de 1 op 1 coaching worden de blokkades aangekeken, opgeruimd en de daarbij horende niet diende overtuigingen bij de wortel aangepakt. Door de ruimte die ontstaat krijg je meer energie en kun je er (weer) voor de cliënten zijn.

presentatie santa core

PRESENTATIE (GROTE GROEPEN)

Een inspirende interactieve presentatie, waarin u als zorgprofessionaal geraakt- en aan het denken gezet wordt. Met Holding Space als hoofdthema zal de presentatie verder worden afgestemd met het dag thema van de organisatie.